Harnesstom


Projecte Harnesstom

El Projecte Harnesstom suma els esforços de científics i agricultors per millorar la qualitat de centenars de varietats de tomàquet a través d’una iniciativa de recerca impulsada per la Unió Europea. El Projecte Harnesstom està format per 22 institucions i coordinat pel Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

El fet que el tomàquet és una hortalissa àmpliament cultivada i consumida, però amb una diversitat genètica reduïda, el que el fa vulnerable a les malalties emergents i al canvi climàtic. El projecte té previstes quatre àrees d’actuació per fer front als desafiaments més importants del sector agrícola: introduir resistències contra malalties emergents; millorar la tolerància del tomàquet al canvi climàtic, millorar-ne la qualitat; i augmentar la resistència de les varietats del tomàquet nacional europeu.

Tots els avenços aconseguits es bolcaran a una plataforma unificada de gestió, amb informació i instruments sobre germoplasma de tomàquet en pro de la divulgació i perquè es protegeixin els interessos de tots els implicats.

D’aquesta manera, es podran traslladar materials, coneixements i tècniques. Aquest projecte ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea. Els socis que componen Harnesstom procedeixen de set països: Bulgària, Itàlia, França, Israel, Itàlia, Països Baixos i Espanya.